Er solceller et godt valg?

Skal skolen have solceller på toppen?

Jeg har min daglige gang på en større privatskole, hvor jeg underviser i biologi og idræt. Det er fantastisk givende arbejde, hvor jeg hver dag får lov til at gøre en forskel for en masse børn, og deres smil, begejstrede råb og fascination gør det til en fryd at være deres lærer. Det er dejligt at vide, at jeg hjælper alle børnene med at blive klædt godt på, inden de skal videre på nye uddannelser eller hvor de ellers havner – livet kan være uforudsigeligt. Det er vildt for mig at tænke på, at de små poder, der fiser rundt og spiller høvdingebold med mig hver torsdag, på et tidspunkt også skal videre, men allerede nu kan jeg se, at nogle af mine gamle elever allerede er blevet ret voksne. Deres fremtid var netop, hvad jeg sad og tænkte på, da der blev nævnt et nyt tiltag under frokostpausen på lærerværelset: solceller.

“Vi skal sikre børnene den bedste fremtid!”

Sådan sagde min kollage, da det nye forslag blev præsenteret, og med det samme slog det mig, at det eneste rigtige at vælge var en solcelleløsning. Solceller høster al den energi, som alligevel er her, for det bliver monteret på taget, og derfor kan jeg stadig sagtens tage ungerne med ud til en omgang rundbold uden problemer.

Det er helt sikkert min opfordring til alle andre lærere og andre, der arbejder med børn: Vi giver dem en god fremtid på mange flere måder end blot i undervisningen.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *