Skal du et smut til Finland?

Finland er et nordeuropæisk land, der grænser op til Sverige og Rusland. Der bor ca. 5,5 millioner mennesker i Finland, som er på størrelse med Californien. Det officielle sprog er finsk, men svensk er også et officielt sprog. Hovedstaden er Helsinki.

Finland er et parlamentarisk demokrati og en republik med en præsident som statsoverhoved. Statsministeren er regeringschef. Den udøvende magt udøves af regeringen. Den lovgivende magt ligger hos parlamentet. Retsvæsenet er uafhængigt.

Finland har en markedsøkonomi med et vist statsligt ejerskab i sektorer som f.eks. telekommunikation, energi og bankvæsen. De vigtigste eksportvarer er elektronik, maskiner, køretøjer og lægemidler. De vigtigste importvarer er fødevarer, kemikalier og metalprodukter.

Finland blev medlem af Den Europæiske Union i 1995 og af euroområdet i 1999. Det er et af de mest højt udviklede lande i verden med en meget høj levestandard. I 2017 rangerede Verdensbanken Finland som det bedste land i verden at drive forretning i.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *